Training run-bike-run bij de Rotte

Gepubliceerd door Johan Roxs op

Vandaag, 29 februari, heeft het lopersteam samen met de fietsers een training run-bike-run gedaan bij de Rotte. Een sfeerimpressie:

Om 10 uur verzamelden we bij een van de lopers thuis voor een route van 48 km. Een run-bike-run wordt tijdens de Roparun ingezet op de gedeeltes waar het volgbusje niet mee kan. De route begon naar de Zevenhuizerplas, vervolgens langs de roeibaan in Zevenhuizen, door naar de A12 bij Zoetermeer, dan aan de linkerzijde langs de Rotte naar het Lage Bergse Bos en vervolgens weer langs de Rotte naar het Kralingse Bos.

Het weer was ons goed gezind, althans tijdens de start. Tegen een uur of half een begon het te regenen en te hagelen en werd het echt onplezierig. Rond een uur hebben we bij PAC Rotterdam even geschuild en de door de teamcaptain gebrachte koffie en soep gedronken. Daar hebben we besloten de loop te verkorten. Uiteindelijk hebben we bijna 40 km getraind.

Uitleg Run Bike Run: Op sommige gedeeltes van de weg is het de weg geschikt om met zoveel busjes te rijden. O.a. de laatste kilometers vanaf Klaaswaal naar Rotterdam, daar komen zoveel teams samen dat het niet meer verantwoord is om daar met busjes tussen te rijden. Omdat het wisselen op de fiest wat lastiger is lassen we ruim voor de Roparun een training in.

Categorieën: Nieuws