Roparun 2021 – update

Gepubliceerd door Johan Roxs op

De Roparun informeert de teams meerdere keren per jaar over allerlei zaken. Onlangs was de Roparun Team Vergadering weer, uiteraard online, waarin een update gegeven werd over de Roparun 2021.
Het goede nieuws is: de Roparun 2021 gaat door!

Het is even de vraag hoe. De organisatie bereidt zich voor op verschillende varianten. Duidelijk is dat alle varianten zich geheel in Nederland afspelen, er wordt dus niet vanuit Parijs of Bremen gestart. De beoogde startplaats is het Limburgse Landgraaf.

Mocht de (Covid) situatie het toestaan, dan wordt een ‘normale’ Roparun gelopen van ongeveer 520 km. De start zal dan in Landgraaf zijn en de finish in Rotterdam, op de Coolsingel. Er wordt voorbereid op 2 routes: de noordelijke variant en de zuidelijke.

Concept routes op basis van summiere informatie geformeerd

De noordelijke route gaat vanuit Landgraaf via de rechter Maasoever langs Nijmegen en Arnhem naar Almelo, waar de route vervolgt over het Bremen parcours terug naar Rotterdam. De zuidelijke route gaat vanuit Landgraaf over de linker Maasoever richting Den Bosch, dan naar Eindhoven en via Tilburg en Breda met wat omzwervingen naar Bergen Op Zoom, alwaar het aansluit op de normale Parijs route. De organisatie kiest hiervoor om de doorkomsten in de dorpen waar altijd veel georganiseerd wordt, in ieder geval niet teleur te stellen. Daar zitten de Roparun fans, daar is het feest.

Mocht de Roparun niet fysiek kunnen doorgaan dan bereidt de organisatie een alternatief voor, een Roparun die niet met grote hoeveelheden mensen hoeft te worden afgelegd. De informatie daarover is nog beperkt, dit alternatief is nog in ontwikkeling.

Het is nu aan de teams om de voorbereidingen op de Roparun te starten. De draaiboeken die de teams elk jaar gebruiken, werken dit jaar grotendeels niet. Er is namelijk nog geen duidelijkheid over hoeveel mensen er dicht bij elkaar kunnen zijn. Dit heeft gevolgen voor het volgbusje, waarin 3 van de 4 lopers vervoerd worden als ze niet aan het lopen zijn, maar bijvoorbeeld ook voor de slaapplaatsen. Ons team maakt al jaren gebruik van campers, maar als de Covid regels nog gelden zullen we daar wat anders op moeten bedenken.

Kortom: ons team is blij dat de Roparun doorgaat, ons team gaat de scenario’s uitwerken voor de logistiek en het slapen onderweg. Duidelijk is al wel dat ons team – als de keus aan ons is – voor de zuidelijke route gaat kiezen. Wordt vervolgd…

Categorieën: Nieuws