Hoge opbrengst voor Team 62 bij Roparun 2022

Gepubliceerd door Johan Roxs op

De Roparun 2022 is weer voorbij. Deze editie startte met een zonnige vrijdag, waarop we naar Twente zijn afgereisd. na het opzetten van het basiskamp op een boerderij in de buurt hebben we met het team heerlijk gegeten bij Eetcafe Heer Bommel in Enschede.

Het basiskamp

Zaterdag morgen zijn we vroeg naar de start locatie afgereisd op Vliegveld Twente. De start was een mooie happening, de eerste teams zijn gestart om 11 uur in de ochtend. Ons team startte om 12:10 uur.

De route liep vanaf Enschede via Doetinchem naar Arnhem, dan naar Eindhoven, Dongen, Tilburg- Reeshof, Breda, Roosendaal, Ossendrecht en dan weer omhoog naar Steenbergen, vervolgens via Numansdorp naar Oud Beijerland, Barendrecht om vervolgens te finishen op de Coolsingel.

Ontbijt zondag ochtend bij de Brandweer

De zaterdag was een heerlijke dag met veel zon en een zacht windje. De nacht naar de zondag was fris, maar droog. Op zondag rond 13 uur begonnen de hoosbuien; binnen enkele minuten was iedereen doorweekt. We hebben wat geschuild, maar het bleek dat de komende uren de buien niet zouden ophouden. Dus toch maar verder gelopen. Team A was na 2,5 uur in de regen klaar voor de dag, die konden gaan rusten. Team B startte toen pas en had 63 km hardlopen in de stromende regen voor de boeg. Iedereen was doorweekt.

Basiskamp in de stromende regen

Zondag nacht werd het eindelijk droog en na een uurtje slaap kon team A weer verder. De maandag begon fris en zonnig met mooie witte wolken. Wel een straffe wind, maar zolang het droog was vonden we het al lang best.

Run-bike-run over de Haringvlietbrug

Rond een uur of 10 betrok de lucht en startte het opnieuw met regenen. Het is niet meer gestopt die dag. De maandag is ook de dag van de Run-Bike-Run, vanaf Klaaswaal mogen er geen busjes meer op de route dus alle teamleden moesten – naast 1 hardloper – op de fiets. Op de fiets houdt je jezelf met een snelheid van 11 km/u (hardloopsnelheid) niet echt warm. Rond 15:00 uur is Team 62 gefinisht op het Wilhelminaplein in Rotterdam. Hier bleek een van de teamleden onderkoeld, dus werd hij opgewarmd en verzorgd bij de EHBO.

Daarna zijn we naar de Coolsingel gelopen voor de traditionele finish, met een lach en een traan zijn we over de streep gekomen. Deze editie bleek heroïsch zwaar en uitdagend, toch hebben we het weer gered.

Met dank aan de verzorging onderweg, de mensen die langs de kant hebben gestaan in de stromende regen om ons aan te moedigen, met dank aan de organisatie. De opbrengst … tjaa daar doen we nog heel even geheimzinnig over. Die maken we binnenkort bekend.

Categorieën: Nieuws